Kapat
© 2016 · Sosyal Galaksi Hakkımızda · Editör Başvurusu · İletişim ·

Çin'in Tianjin kentinde düzenlenen Dünya İstihbarat Kongresi’nde Beyin-Bilgisayar Arabirimi (BCI) yonga araştırmalarında, ilk BCI yongası olan "Brain Talker" tanıtıldı.

Beyin-Bilgisayar Arabirimi (BCI), bir kişinin beyin korteksi içindeki küçük sinirsel elektrik sinyallerini kullanarak herhangi bir fiziksel hareket veya sözlü talimat olmaksızın bir bilgisayarı, internete bağlı bir elektronik cihazı kontrol etmeye yarayan bir sistemdir.

Brain Talker, beyinde gerçekleşen nöron bilgilerini tanımlayarak bilgiyi verimli bir şekilde okuyor. Beyin ile makine arasındaki iletişim hızını büyük ölçüde artırabilen bu çip, beynin çeşitli bölgelerini hızlıca okuyabilmesiyle geleneksel bilgisayarlardan çok daha verimli bir şekilde işlem yapabiliyor.

Tianjin Üniversitesi Tıp Mühendisliği ve Çeviri Tıp Akademisi direktörü Ming Dong: “Brain Talker, taşınabilir, giyilebilir ve daha basit olduğu için BCI teknolojisini sivil kullanıma sunmakta daha umut verici”

Brain Talker, Tianjin Üniversitesi ve China Electronics Corporation tarafından birlikte geliştirildi. China Electronics Corporation veri bilimcisi olan Cheng Longlong: “Bir gün beyin-bilgisayar çipleri tıbbi tedaviye, eğitime, öz disipline, güvenliğe olduğu kadar oyun ve eğlenceye de katkıda bulunacak” dedi

Neuroscience'da yayınlanan bir makaleye göre araştırmacılar, önümüzdeki on yıl içinde 'İnsan Beyin / Bulut Arayüzü' dünyasında çığır açacak gelişmeleri öngören çalışmalar için işbirliği yapmaya başladılar. Nanoteknoloji, yapay zeka ve daha geleneksel bilgisayarların bir birleşimini kullanan araştırmacılar, insanların internet üzerinden gerçek zamanlı bilgi toplamak için beyinlerini sorunsuz bir şekilde bir bilgisayar bulutuna bağlayabileceklerini söylüyor.

Araştırmanın kıdemli yazarlarından Robert Freitas Jr.'a göre, beyinlerimizin içine yerleştirilmiş bir nanobot filosu, matrix tarzı bilginin indirilmesini sağlamak için insan beyni ve süper bilgisayarlar eş zamanlı hareket edecek.

Freitas, “Bu cihazlar insan vaskülatürünü (bir organın damar sistemi) yönlendirecek, kan-beyin bariyerini geçecek ve kendilerini beyin hücreleri içinde otomatik olarak konumlandıracak. Daha sonra, gerçek zamanlı beyin verilerini ayıklayarak bulut ağı vasıtasıyla şifreli bir biçimde süper bilgisayara kablosuz olarak iletecekler.”

Araştırmacılar, beyin-bilgisayar arayüz işlevlerinin sadece beyin ve bilgisayarı birbirine bağlamaktan öteye gideceğini, Kolektif bir beyin ağı oluşturarak 'küresel süper beyin' yaratabileceklerini söylüyorlar.